Tánc

Budapesten, 2018. december 17-én hétfőn - Könnyű- és komolyzenei kategóriákban díjazott tíz zenetanárt és tíz előadót az Artisjus.

A szerzői jogvédő egyesület olyan előadóművészeket díjazott, akik kortárs magyar műveket játszanak és visznek sikerre, valamint azokat a zenetanárokat, akik munkája nélkül nem születhetnének és szólalhatnának meg új magyar zeneművek - közölte az Artisjus hétfőn az MTI-vel.
A díjak pénzjutalommal járó szakmai elismerések, amely odaítéléséről a szervezet szakembereiből álló vezetőség dönt.
Az Artisjus Zenetanári Díjával azokat a zenepedagógusokat jutalmazták, akik pályafutásuk során nagy hangsúlyt fektetnek a kortárs magyar zene terjesztésére, és missziójuk, hogy a felnövekvő muzsikusnemzedékek értsék és interpretálni is tudják a kortárs magyar zenét. Az Előadóművészi Díjat pedig olyan előadóknak ítélték oda, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabokat, és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez juttassák el ezeket a zeneműveket.
Idén könnyűzene kategóriában előadói díjat kapott Borbély Mihály Kossuth-díjas fúvósművész; Kékkői Zalán, a Beatrice gitárosa; Lattmann Béla, a Zorán és a Horváth Charlie Band állandó tagja; Micheller Myrtill dzsesszénekes; valamint Subicz Gábor trombitaművész és zeneszerző.
Komolyzene kategóriában előadói díjat kapott Fülei Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművész; Kocsis-Holper Zoltán karnagy, szólóénekes és zenetanár; Kosztándi István, a szegedi Kosztándi Vonósnégyes alapítója és primáriusa; Lakatos György, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa; valamint Rajk Judit énekművész.
Zenetanári díjat vehetett át könnyűzene kategóriában Andrásik Remo gitáros, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára és a Music Media Magazin tulajdonosa és főszerkesztője; Bordás József dobművész, zenepedagógus, zeneszerző; Mits Gergely basszusgitáros, a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola alapítója és igazgatója; Nagy János, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének dzsessz-zongora tanára; Toldy Mária énekművész és tanár.
Komolyzenei Zenetanári díjat pedig Darázsdi Zita énektanár-karvezető; Gulyás Csilla hárfaművész; Lukácsházi Győző, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója; Vadász Zsuzsanna zongora- és szolfézstanár, a Papp Lajos Regionális zongoraverseny egyik alapítója és Varga Károly zenetanár, zenei műsorvezető kapott.

psc \ pmg

MTI 2018. december 17., hétfő 18:00

Forrás: MTI

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707024 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje