Tánc

Akkreditált képzések a Metronom Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében zenetanároknak http://metronomkepzes.hu/

'Színes húrok' (Colourstrings) hegedű- és gordonka tanítási módszer a Kodály-koncepció alapján
Akkreditált pedagógus továbbképzés magyar zenetanárok számára
(alapítási engedély száma: 43/140/2014)
Kecskemét, 2016. július 18 – 22.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetének 30 órás akkreditált továbbképzésén magyar vonós tanárok ismerkedhetnek meg a nemzetközileg elismert „Színes húrok" módszerrel Kecskeméten, a Kodály Intézetben, magyar nyelven.

A Színes húrok vonós tanítási módszer több mint negyven éve sikeres vonós generációkat nevelt fel Európában, Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában.

A Tanfolyam vezetői Szilvay Géza (hegedű) és Szilvay Csaba (cselló), a módszer kifejlesztői. A magyar testvérpár 1971 óta dolgozik Finnországban, fő céljuk a Kodály-koncepció zenepedagógiai elveinek vonós hangszerekre alkalmazása volt. Kezdetben a színek, több érzékszervre ható elemek és játékos ábrák segítik a kezdők kottában való tájékozódását és a különböző zenei fogalmak megértését. Később ez fokozatosan megszűnik, és a tanulók a módszer füzeteivel elérkeznek a normál ötvonalas kottaolvasáshoz. A Színes Húrok módszerrel a kezdő vonós a fogólapot szinte azonnal bejárja, birtokba veszi, a nagy mozgásoktól a kicsi (érzékeny, finom) felé haladva, a természetes felhangok (flageolettek), a szolmizáció segítségével alakuló belső hallás és a transzponálások valamint transzformálások alkalmazásával. Ezáltal a kezdő számára otthonos lesz a magasság s az "ott fönn" helyett az "itt fönn" érzete rögződik.
A továbbképző tanfolyam célja a hangszertechnika és zenei hallásfejlesztés, zenei értelem, valamint érzelmi nevelés egyensúlyát és integrációját megvalósító módszer bemutatása és átadása. A műhely jellegű tanfolyam lehetőséget nyújt az előadó és a résztvevők közötti személyes kapcsolat kialakítására. Az előadó a közös zenei tevékenységen keresztül figyelemmel tudja kísérni a résztvevő tanár fejlődését, tanáccsal tudja őt ellátni.

A továbbképzés díja szállás nélkül 25 000 Ft.

A jelentkezők részére idén nem tudunk a Kodály Intézetben szállást biztosítani, de szívesen segítünk Kecskemét belvárosi kollégiumaiban, szállóiban és hoteljeiben szállást foglalni, igény szerint. A lehetőségekkel kapcsolatos bővebb tájékoztatást e-mailen vagy telefonon tudunk adni. Amennyiben valamelyik tanár társával egy szobában szeretnék kérni az elhelyezést, ezt kérjük, jelezze a jelentkezési lapon.

A jelentkezési határidő 2016. május 31. - kérjük, a csatolt jelentkezési lapot gondosan kitöltve juttassa el az ott megadott elérhetőségekre a határidő lejárta előtt.


Kecskemét, 2016. március 16.

Kapcsolat

MZMSZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 65.
Tel/fax: 269-3553
e-mail: info@mzmsz.hu 
e-mail: ertektar@mzmsz.hu 
asz: 19635521-1-42
számlaszám: 11707021 - 20309442

Jogszabály gyűjtemény


logo njt   

Oktatási és kulturális közlöny


mklk logo

Lap teteje